sâmbătă, 6 aprilie 2013

Cinefilia de sambata

Dar, pana sa ajungem la filmele propuse, o sa va arat pozele facute astazi si.. inca ceva !
Dupa cum v-am spus, vremea este foarte schimbatoare. Dimineata a fost cald si insorit, iar mai devreme ploua de se crapa ceru-n doua.



Hm.... iata si celalalt lucru pe care voiam sa vi-l arat : se pare ca astazi una dintre rachetele mele a suferit un accident grav, in urma unui meci. Totusi, vreau sa va anunt ca nu eu am fost "asasinul", ci tati. Eh.. Se mai intampla. Odihneste-te in pace, Cecilia !



Remember me (2010) - 5*****
  

Actori : Robert Pattinson ( Tyler ), Emilie de Ravin ( Ally ), Chris Cooper, Lena Olin 
Gen : Romantic, Drama

Nu ma prea innebunesc eu dupa Robert Pattinson si totusi filmul a fost chiar peste asteptarile mele. Nici nu pot sa explic cum a fost. S-au intamplat atatea lucruri neasteptate si dramatice si.. m-a lasat fara cuvinte finalul.
Dar despre ce e vorba, mai exact ? Pai tipul asta, Tyler pune un pariu cu prietenul sau si asa ajunge sa o cunoasca pe Ally, fata unui politist. Ideea e ca el este foarte afectat de moartea fratelui sau, Michael, dar reuseste sa se transforme in momentul in care se indragosteste de Ally. Aceasta ii deschide ochii si il face sa vada toate lucrurile altfel. Insa, tocmai circumstantele in care s-au cunoscut incep acum sa le afecteze relatia... 



The Mistress of Spices (2005) - 4****



Actori : Aishwarya Rai ( Tilo ), Dylan McDermott ( Doug )
Gen : Romantic, Drama

Mi s-a parut destul de bunicel ( nu am sa va mint ). Este vorba de aceasta fata, Tilo, care s-a mutat din India in America. Dupa parerea mea, fata asta e superba. In fine, ea isi deschide un magazin cu mirodenii. Ideea e ca ea are un har : acela de a vedea vietile si dorintele clientilor. Dar, in calitate de stapana a mirodeniilor,sunt anumite reguli pe care ea trebuie sa le respecte pentru ca mirodeniile sa implineasca dorintele clientilor. 
 Nu are voie sa paraseasca magazinul, sa atinga un alt om si e obligata sa ramana credincioasa mirodeniilor.
Cu toate acestea, destinul face ca, intr-o zi, in magazinul ei sa isi faca aparitia si chipesul ( foarte chipesul, as zice ) american Doug. Cu cat ea se indragosteste mai mult de Doug si incalca regulile, cu atat se inrautateste viata clientilor sai.
Problema atunci cand Tilo trebuie sa aleaga intre Doug si devotamentul fata de mirodeniile si traditiile indiene.




Oz : The great and powerful (2013) - 5*****




Actori : Mila Kunis ( Theodora )Rachel Weisz ( Evanora )Michelle Williams ( Glinda )James Franco ( Oz )
Gen : Actiune, Aventura, Fantasy

Povestea incepe cu alungarea lui Oscar, un magacian-sarlatan de circ, din Kansas. Astfel, el ajunge pe taramul lui Oz, un loc fermecat si plin de viata, crezand ca este cel mai bun lucru care i s-ar fi putut intampla vreodata, pentru ca ar putea deveni faimos si s-ar putea imbogati. In scurt timp, el le intalneste pe Theodora si pe sora ei - Evanora si pe Glinda. Pe parcurs, Oz incepe sa se implice in problemele regatului sau si sa isi dea toata silinta pentru a-i ajuta pe ceilalti, devenind o persoana mai buna. 
Sincer, m-a impresionat filmul, atat din punct de vedere al realizarii, cat si al mesajului pe care mi l-a transmis. M-a impresionat transformarea radicala a lui Oz si dorinta sa de a se afirma si de a fi un om mai bun din toate punctele de vedere. Cred cu tarie ca, asemeni lui Oz, in fiecare dintre noi se afla un diamant, poate nedescoperit pana acum, care asteapta sa fie slefuit.

"I dont't wanna be a good man. I wanna be a great one !"

7 comentarii:

  1. Toate filmele par foarte bune, desi inca nu am vazut nici unul dintre ele. Oricum, abia astept sa le vad ! Sunt doar curioasa daca in fiecare sambata o sa faci recenzii la diferite filme :). Good job !

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain "Oz : The great and powerful", mai ales in 3D. Asta e unul din filmele care trebuie vazut la cinema, clar ! De-abia astept sa vad ce filme pregatesti sambata asta ! Sper sa fie la fel de bune !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt perfect de-acord ! Deja am inceput sa caut filme pentru sambata :)

      Ștergere
  3. Saraca ta racehta... In fine, cand s-a terminat Remember Me, efectiv am ramas cu gura cascata, pentru ca nu stiam ce se petrece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te cred. Adica, si mie mi-a luat ceva vreme ca sa-mi dau seama ca, de fapt, era vorba despre atentatul asupra Turnurilor Gemene. Si stai linistita, mai am inca vreo 5 rachete :)

      Ștergere
  4. Grozavul si puternicul Oz e foarte misto, mai ales in 3D !!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta conteaza ! Scrie ce simti !